حمیدرضا سیدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با تشریح برنامههای خود در فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: به استناد ماده ۱۶۶ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، مقرر شده اساسنامه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) آماده شود که این اساسنامه در سال گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید.
وی با بیان اینکه بر اساس اساسنامه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، مجموعه این فرودگاه به ۴ بخش محدوده فرودگاه امام، شهر فرودگاهی، منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی تقسیم شد، افزود: طبق این اساسنامه ۲۵ اسفند سال گذشته هیئت مدیره این شرکت شهر فرودگاهی با حضور وزیر راه و شهرسازی تشکیل شد که من نیز یکی از اعضای پنج نفره این شرکت هستم.
عضو هیئت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه حدودا طی دو ماه آینده فعالیت این شرکت به طور رسمی آغاز میشود، ادامه داد: تا زمان آغاز فعالیت رسمی شرکت، ۵ برنامه کوتاه مدت یک تا دو ساله در دستور کار قرار دارد.
تشکیل «کمیته ایمنی» در فرودگاه امام
وی «ارتقای ایمنی و استانداردسازی کلیه فعالیت های فرودگاهی و هوانوردی» را نخستین برنامه خود عنوان کرد و گفت: در راستای اجرای این برنامه، تشکیل کمیته ایمنی فرودگاه، استقرار سیستم مدیریت ایمنی(SMS) ، استانداردسازی تمامی فعالیتها و اقدامات مجموعه فرودگاه، پالایش مستمر طرح اضطراری و انجام مانورهای مربوط به این طرح و بررسی سیستمها و طرحهای پدافند غیرعامل مجموعه فرودگاهی در دستور کار است.
مدیرکل فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) دومین برنامه خود را «ارتقای سیستم امنیتی فرودگاه» اعلام کرد و افزود: تشکیل منظم و ضابطهمند کمیته امنیتی فرودگاه، اجرای برنامه امنیتی فرودگاه و تدوین برنامه امنیتی، به روز رسانی تجهیزات بازرسی مجموعه فرودگاه، تکمیل و به روز کردن دوربین های مداربسته و سایر تجهیزات امنیتی فرودگاه نیز در راستای اجرای این برنامه در دستور کار قرار میگیرد.
تشکیل کمیته تسهیلات فرودگاهی برای پاسخگویی ایرلاینها به مسافران
سیدی با بیان اینکه «بهبود سطح کیفیت خدمات فرودگاه» از دیگر برنامههای کوتاهمدت در مدیریت فرودگاه بینالمللی امام خمینی است، افزود: تشکیل کمیته تسهیلات فرودگاهی با مشارکت شرکتها و عوامل موثر در خدماترسانی به مسافران، پاسخگو بودن همه شرکتهای هواپیمایی (ایرلاینها) و عوامل فرودگاهی در قبال مشکلات و نیازهای مسافران، تهیه تجهیزات و امکانات رفاهی مسافران برنامه ریزی شده است.
بازسازی و تامین تجهیزات هوانوردی و فرودگاهی امام خمینی
وی افزود: تامین تجهیزات «هوانوردی، فرودگاهی و ترمینالی» از برنامههایی است که در فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با پیگیری خرید تجهیزات جدید و نوسازی تجهیزات ناوبری در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه غالبا تجهیزات و سیستمهای هوانوردی و فرودگاهی با توجه به گذر زمان فرسوده میشوند و نیاز به نوسازی دارند، گفت: میزان استفاده از تجهیزات هوانوردی و فرودگاهی به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۵ سال است که بعد از آن نیاز به بازسازی و تعویض دارند.
مدیرکل فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) ادامه داد: با توجه به اینکه عمر تجهیزات فرودگاه امام(ره) حدود ۱۴ تا ۱۵ سال است که باید به تدریج به روز رسانی شوند، تقریبا بخشهای مختلف فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) نیاز به بازسازی تجهیزات زیرساختی دارد.
حذف تخفیفها و معافیتهای فرودگاهی برای ایرلاینها و سایر شرکتها
سیدی در ادامه، همکاری با بخشهای مختلف شرکت شهر فرودگاهی جهت توسعه اقتصادی و تامین منابع مالی شرکت را پنجمین برنامه خود عنوان کرد و گفت: بر اساس ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم توسعه، تمامی معافیتها و تخفیفات در مجموعه فرودگاه با هدف واقعی شدن قیمتها باید حذف شود تا از محل این درآمدها و دریافت هزینههای تمام شده مجموعه فرودگاه از شرکت های هواپیمایی و بهره برداران فرودگاهی، منابع شرکت شهر فرودگاهی را تامین کنیم.
اعزام و پذیرش حدود ۱.۵ میلیون مسافر از فردگاه امام مازاد بر ظرفیت
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار مسافر از فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) اعزام و پذیرش شدند گفت: در حال حاضر ظرفیت ترمینال فعلی فرودگاه ۵ میلیون است و مابقی این میزان یعنی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بیش از ظرفیت فعلی از این فرودگاه اعزام و پذیرش شدند.
برنامهریزی برای ساخت ترمینال زیارتی در فرودگاه امام(ره)
مدیر کل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) با بیان اینکه باید ۵ سال پیش برای ایجاد ظرفیت جدید در این فرودگاه چارهاندیشی میشد، گفت: با توجه به اعزام و پذیرش بیش از ظرفیت در فرودگاه امام برای احداث یک ترمینال زیارتی برنامه ریزی شده است تا در مدت ۱۸ ماه تکمیل شود.
سیدی درباره برنامههای بلند مدت در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز با تاکید بر اینکه این برنامهها شامل محدوده فرودگاه، شهر فرودگاهی، منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی است گفت: برنامههای بلند مدت فردگاهی باید در قالب شرکت شهر فرودگاهی دنبال شود که این شرکت در حال تاسیس و شروع فعالیت رسمی است که با تصمیمگیری هیئت مدیره جدید شرکت شهر فرودگاهی پیگیری میشود.
بر اساس این گزارش، روز دوشنبه گذشته با حکم رحمتالله مهآبادی مدیرعامل شرکت فروگاههای کشور، حمیدرضا سیدی مدیر کل پیشین فرودگاههای استان فارس به عنوان مدیر کل جدید فردگاه بینالمللی امام خمینی(ره) جایگزین سعید چلندری شد.
همچنین با حکم مدیر عامل شرکت فرودگاههای کشور سعید چلندری نیز به عنوان مشاور مدیرعامل و رییس کمیته تحول عملیات فرودگاهی شد. /
نظر شما